Najpopularniejsze dania cateringowe

Catering to usługa, która zdobywa coraz większą popularność zarówno wśród klientów indywidualnych, jak i firm. Wybór odpowiednich dań cateringowych jest ważny w przypadku każdej imprezy, niezależnie od jej charakteru czy wielkości. Jakie są najczęściej przygotowywane dania cateringowe?
Catering dla klientów indywidualnych — jakie dania zazwyczaj obejmuje?
Catering dla klientów indywidualnych jest często wybierany na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, takie jak urodziny, wesela czy chrzciny. W związku z tym menu musi być atrakcyjne i różnorodne, aby zadowolić wszystkich gości. Wiele osób decyduje się na zamówienie przekąsek, które mogą być podawane zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ich przykładami są koreczki z warzywami i serem, tartaletki z nadzieniem mięsnym czy warzywnym oraz kanapki.
W przypadku cateringu dla klientów indywidualnych często spotykane są również dania mięsne, takie jak pieczeń czy schab ze śliwką. Dla miłośników ryb warto dodać do menu np. łososia w sosie koperkowym czy filety z dorsza w panierce. Nie można zapomnieć także o wegetarianach i weganach — dla nich idealne będą potrawy takie jak risotto czy placki z cukinii. Ważnym elementem cateringu dla klientów indywidualnych są też zupy podawane zarówno na gorąco, jak i na zimno. Należy również pomyśleć o deserach, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim gościom. Tutaj świetnym wyborem będą ciasta, np. sernik, szarlotka czy tiramisu. Takie dania możesz zamówić, kontaktując się z restauracją Łasuch.
Potrawy przygotowywane zazwyczaj w ramach cateringu dla firm
Catering dla firm różni się nieco od cateringu dla klientów indywidualnych. Przede wszystkim należy pamiętać, że uczestnicy spotkań biznesowych mogą mieć różne preferencje żywieniowe, które nie zawsze można poznać przed wydarzeniem. Dlatego też ważne, aby menu było różnorodne i dostosowane do potrzeb szerokiej grupy odbiorców. Jednym z najpopularniejszych dań cateringowych dla firm są kanapki — zarówno te klasyczne, jak i bardziej wyszukane wersje z hummusem, awokado czy wędzonym łososiem. Podczas ich jedzenia nie trzeba używać naczyń ani sztućców, co sprawia, że są idealne na przerwy kawowe czy lunchowe podczas konferencji lub szkoleń. Takie przekąski możesz zamówić w ramach cateringu w Białołęce oferowanego przez wcześniej wspomnianą restaurację.
W przypadku cateringu dla firm ważne jest, aby zaoferować dania również dania roślinne, gdyż coraz więcej osób rezygnuje z mięsa. Dobrze też pomyśleć o daniach bezglutenowych, np. o makaronach z ryżu czy kukurydzy. Catering dla firm często obejmuje również dania ciepłe, takie jak gulasz, pierogi czy placki ziemniaczane. Warto dodać do menu także zupy, które mogą być podawane na gorąco lub na zimno — np. krem z brokułów, pomidorową czy chłodnik.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Zdrowo, smacznie i domowo Kinga Ciosek
Restauracje - kuchnie inne woj. mazowieckie09-110 Sochocin, Nadrzeczna 8
-
Krzysztof Monastyrski Usługi gastronomiczne
Catering woj. mazowieckie01-485 Warszawa, Uniejowska 6 lok. 6
-
Restauracja Stara Drukarnia
Restauracje - kuchnia polska woj. śląskie41-712 Ruda Śląska, Karola Goduli 36
-
Catering Kuchnia Domowa U Kamili Kamila Starczewska
Catering woj. kujawsko-pomorskie86-200 Podwiesk 5 lok. c